Topuri-Top 7 filme de vazut

Posted: September 9, 2007 in topuri

Am citit mai de mult o carte scrisa de Nick Hornby, “High fidelity” in care personajul principal sau poate chiar personajele din respectivul magazin de muzica se jucau toata ziua de-a topurile. Inainte de a citi cartea am vazut si filmul si prin urmare, imaginea imi era mult mai clara in minte. Topuri de tot felul, pornind de la cele muzicale. Cam asta am sa incerc si eu, pt ca undeva mi s-a transmis si mie din acea joaca.
Am sa incep cu un top al filmelor, normal, pe care as dori sa le vad in urmatoarea perioada.

1. 3:10 to Yuma
2. Shoot’em up
3. Breath (ultimul Kim-Ki Duk)
4.Address Unknown
5.No country for old man (ultimul film al fratilor Coen)
6.Ensemble, c’est tout(dupa cartea Annei Gavalda, Impreuna)
7.My Blueberry Nights (ultimul Wong Kar Wai)

Advertisements
Comments
 1. cristirica says:

  Am vazut aseara pe CINEMAX un film de mare angajament pe care ti-l recomand neaparat sa-l vezi: “Metoda”(cel putin asa l-au tradus romanii)…un film spaniolesc despre metodele de recrutare si selectie in cadrul corporatiilor multinationale…m-am gandit automat la tine, te vedeam in filmul asta….o metoda foarte misto de angajare a unui personaj pe o pozitie importanta, printr-o procedura interactiva de selectie…film de nota 10…de vazut…eu l-am vazut pe la 2 azi-noapte…m-am trezit entuziasmat si azi dimineata, gandindu-ma tot la filmul asta. Stai ca-l caut sa-ti zic numele lui spaniol:”El Metodo” (2005)…Iti bag in continuare descrierea filmului de pe Cinemax:

  …Aflaţi care sunt consecinţele folosirii unei metode neconvenţionale de selecţionare a persoanei potrivite pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o companie multinaţională.
  Carlos (Eduardo Noriega), Nieves (Najwa Nimri), Fernando (Eduard Fernández), Ana (Adriana Ozores) şi Enrique (Ernesto Alterio) sunt candidaţi, aflându-se într-o competiţie foarte dură pentru obţinerea unei funcţii de director într-o companie multinaţională. În vreme ce străzile din Madrid sunt înţesate cu demonstranţi care mărşăluiesc împotriva globalizării, cei care vizează postul de conducere se află în faza finală a procesului de selecţie în acest unic post de mare importanţă scos la concurs. Încă de la început, între cei care asced la această poziţie exista o tensiune evidentă. Sentimentul de lipsă de încrede se intensifică din clipa în care participanţii realizează că toţi aspiră la acelaşi post şi că metoda Gronholm, strategie folosită de departamentul de resurse umane, care se presupune că a fost importată din Statele Unite, este cea utilizată pentru alegerea celui dorit să ocupe funcţia. Din această cauză se iscă numeroase conflicte, apar teama, suspiciunea, paranoia şi chiar trădarea.
  Filmul începe ca şi când ar fi o adaptare după Agatha Christie în care privitorii nu ştiu mai multe amănunte decât personajele înseşi, moment în care ambele categorii sunt la fel de calificate în a face presupuneri…
  Regizor: Marcelo Pineyro Actori: Eduard Fernandez, Najwa Nimri, Eduardo Noriega

 2. cristirica says:

  Alt film foarte “de vazut”….pe care l-am vazut in proportie de 70%….tot aseara pe HBO…apoi a trebuit sa plec in vizita la niste prieteni…si am ramas cu gandul la el…cum s-o fi gatat…ce s-o mai fi intamplat: “Vremuri grele” – “Harsh Times” (2005), film american de actiune-suspans despre o prietenie in conditii grele…cu toate picanteriile: bautura, droguri si femei…toate la volan…in gen Training Day…de altfel, cred ca e acelasi regizor…de vazut neaparat…cu dementul de Christian Bale intr-un rol negativ care il prinde foarte bine…ia de-aci comentariul filmului de pe HBO:

  Titlu original: HARSH TIMESAn: 2005

  Regizat de: David AyerActori: Eva Longoria, Christian Bale, Freddy Rodriguez, Tammy Trull

  Jim Davis (Christian Bale) este un fost soldat combatant care s-a întors din Războiul din Golf, dar care nu a reuşit încă să-şi pună viata pe picioare.

  Noaptea e mistuit de coşmaruri, iar ziua n-are nici un chef să-şi ia o slujbă care să-l ţină la birou.
  Tot aşteptând să se ivească ocazia de a intra în Departamentul de Polţie al Los Angeles (LAPD) – situaţie care, de altfel, nu o să apară vreodată -, el îşi face praf toate economiile.
  Îşi tot spune că o slujbă i-ar pune viaţa în ordine şi i-ar da voie să viseze la o viaţă fericită. Vrea să se însoare cu iubita lui, o mexicană pe nume Marta, care îi este foarte devotată, şi să o aducă înapoi în State.
  Dar, între timp, hoinăreşte cu amicul lui, Mike (Freddy Rodriguez), care e şi el tot şomer.
  Prietena lui Mike, Sylvia (Eva Longoria), e sătulă de poveştile şi de scuzele lui şi e pe cale să-i dea papucii. Jim se oferă să-l ajute să-şi găsească o slujbă, dar, ironie, tot hoinărind pe străzile din South Central, par mai degrabă în căutare de belele decât de slujbe.
  Piaza rea le-o scoate în cale pe fosta iubită a lui Jim care tocmai se păruie cu actualul ei iubit, un tip dubios care face parte dintr-o gaşscă de cartier. De aici s-ar putea spune că începe sfârşitul celor doi.
  Scenaristul filmelor Training Day şi The Fast and The Furious propune acum o dramă autentică, intensă, despre doi prieteni care, în ciuda unor eforturi disperate de a-şi croi o viaţă normală, fericită, ajung doar să se tragă la fund unul pe celălalt.
  Harsh Times este ca un cadru gros-plan al unei prietenii. Vorbeşte despre loialitate şi ambiţie, despre lumea înşelătoare a drogurilor şi a crimelor, despre viaţa de pe străzile extrem de dure ale Los Angelesului, despre oameni care nu ştiu care sunt valorile morale după care trebuie să se ghideze şi care i-ar putea pune pe calea cea dreaptă.

 3. cristirica says:

  Alt film vazut mai acum 3 ani, si pe care l-am apreciat foarte tare…si pe care probabil l-ai vazut si tu…azi mi-am amintit de el…e super tare…tre’ sa-l vezi daca nu l-ai vazut: “Secretary” (2002), american, cu James Spader si o tipa misto…niste oameni usor nebuni…o poveste de dragoste emotionanta…m-a atins devotamentul tipei…Ia de aici comentariul de pe IMDB.com. Repet…trebuie vazut!!! …daca nu-l dai jos de pe net, vezi ca e in toate centrele de inchirieri video!

  “‘Secretary’ deals with a daring and original subject and does this in an effective and funny way. Its subject is sadomasochism, its genre is a romantic comedy. The secretary is Lee Holloway (Maggie Gyllenhaal), who suffers from self-mutilation, her boss is Mr. Grey (James Spader), who seems the coldest man alive. When they are in the same room you feel that there is something there, they both feel it too. Since the movie opens with a certain S/M scene we already know that there is a point in the movie where the two must find each other and start the sadomasochism activities. I will not reveal how and when it happens, but the moment is great.

  Saying too much about the story would spoil things. We laugh at the right times, which is a good thing. Considering the subject it is even hard to accomplish that since people who are not familiar with it laugh very easy when they see strange things. For most audiences the events will be strange. The original approach of the movie, the performances perfect for this movie, the funny moments and an ending that plays exactly as it should this is a good movie and one of the most original romantic comedies I have seen. “

 4. cristirica says:

  Sa nu uiti de “Metoda”!!! Repet: film de mare angajament…uite aici comentariul unui fan de pe imdb.com:

  If you want to see a movie with the best special effects,explosions, gunfigths and other exciting sequences, you are in the wrong lounge. But if you like movies with interesting argument, funny dialogs and very good performances, without any doubt, you’ll enjoy with this movie. The first called my attention was the very high quality casting of this film,probably five of ten best actors of Spain are in this movie (Javier Bardem was busy in other productions). The actors are impressive, specially Eduard Fernandez and Pablo echarri. The argument is very curious and it will captivate you from the beginning.Finally the director do a good job giving the film the right rhythm. topnotch!!!

 5. cristirica says:

  Apropo de Cinemax si de filme mai vechi, e de vazut-revazut: “Fluturii sunt liberi”, film-teatru cu o Goldie Hawn deosebit de tanara, frumoasa, naiva, zanateca si sexy…cu niste ochi imensi foarte tari si o poveste tragico-hazlie de dragoste…l-am vazut cu nevasta-mea inainte de a merge in concediu…si ne-a uns pe suflet…

 6. Filme care nu ar trebui sa le vedeti dar trebuie vazute:
  Colecţie de filme: They that can give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty or safety.(Benjamin Franklin):
  http://razboiul.wordpress.com/2008/08/16/colectie-de-filme-they-that-can-give-up-essential-liberty-to-purchase-a-little-temporary-safety-deserve-neither-liberty-or-safetybenjamin-franklin/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s