Viata cu un idiot

Posted: November 6, 2007 in teatru

viatacuunidiot01.jpg

Greu de povestit ce simti in timpul piesei…pt mine a fost ceva inedit, nemaivazut, socant, altfel, modern, care m-a pus pe ganduri si mi-a trezit pofta de a dezbate, de a intoarce pe toate fetele, de a vedea, simtii, juca si … Decor interesant, 3 ecrane gigant, 2 incaperi, pe fiecare ecran lateral apareau filmari din incaperile respective, pe cel de-al 3-lea, filmari din sala, din spatele salii, filmari mai vechi, insertii video…”Povestea” incepe cu o cearta intre soti, alunecand lent, cand vizibil cu ochiul liber cand apoape invizibil spre “nebunie”, cuplul normal se transforma incet incet, firescul iese din scena, apare un alt personaj, “impus”, nebunul adus in casa de catre sistem, hulit, urat si oarecum menit sa dezechilibreze si mai tare relatia de familie.
Imprevizibilul isi baga coada si el, o imaginatie “bolnava” contribuie si ea la pasii urmatori in piesa, nimic nu mai e ce pare, fluturasul se transforma in ingeras, oamenii din mina, in mafioti, muzica prinde viteza, iar cadrele se desfasoara cu repeziciune provocand reactii care mai de care in sala. Nimeni insa nu ramane absent privind aceasta piesa. Actorii insisi, se autodepasesc, incanta prin daruire, culeg reactii si in final, cand semnele de intrebare isi fac loc in fiecare minte, incheie spectaculos.
Multe ar mai fi de spus, criticile o sa-l elogieze sau o sa-l desfinteze ca spectacol, la fel si fiecare spectator…un lucru insa e cert, ramane undeva acolo, ascuns in minte, sau mai la suprafata, adanc in fiecare, sau doar undeva in spatele unei batai de ochi, prins doar pt o clipa pe retina.
Unic insa, probabil in pionier pt teatrul modern made in romania.

Advertisements
Comments
  1. diana says:

    zholdak e regizorul meu preferat. in 2002 a mai avut un spectacol halucinant, un othello fara de cuvinte 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s