Don’t come knocking

Posted: November 11, 2007 in filme

index_05.jpg

Filmele lui Wenders sunt ca niste colectii enorme de fotografii reusite puse laolalta. Un lucru asemanator spunea un bun prieten la primul film al lui Wenders pe care l-am vazut impreuna. De atunci urmaresc acest lucru si nu gresesc, daca ai lua cadru cu cadru, zeci, sute de fotografii s-ar face …
In acest film…
Eroul principal, actor cunoscut, ajuns insa pe panta descendenta datorita exceselor de tot felul, fuge dupa o scena de film western cu tot cu calul din dotare.
Iar goana lui, pe de o parte de el insusi si pe de cealalta parte pt ca isi cauta puncte de sprijin intr-o lume in care are tot mai putine, ii aduce in cale mai intai mama, apoi o fosta iubita, apoi cei doi copii de existenta carora nu stia inainte sa fi pornit in calatorie.
Tot ceea ce ar trebui sa explice in acest moment sunt plecarile lui de pe platoul de filmare si din viata de zi cu zi…de o parte drumul, fara explicatii si inainte pana la sfarsit, de cealalta parte, ideea ca ar putea prinde radaciniintr-un loc ca acela in care are oameni pe care ii iubeste.
O nota speciala o ocupa culoarea cladirilor si a desertului, muzica…restul, iti e deja furat de peisaj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s