Moartea pinguinului/Jocul lui Ender

Posted: January 8, 2008 in carti

moartea-pinguinului_mare.jpg
Cartea cu care am incheiat/inceput anul …prima e o carte care incepe interesant, se dezvolta incet incet, te cucereste cu umorul ei negru, te pune pe ganduri si in cele din urma se termina oarecum surprinzator.
Un scriitor aproape ratat, ajunge peste noapte sa-si schimbe viata acceptand sa scrie necrologurile persoanelor influente din oras, inca in viata, ca sa nu fie luat ziarul prin surprindere. Problemele apar abia cand cei in cauza, mor de-a binelea iar accidentele nu mai sunt ce par la prima vedere, adica niste simple accidente. Personajele curg, situatiile se schimba cu repeziciune, povestea merge tot mai departe, adanc in situatie de fara iesire… Mafia implicata, reglarile de conturi, zurnalisti corupti, politisti, oameni din armata, cercul se strange in jurul personajului principal si al animalului sau de casa, nimeni altul decat un pinguin, iar finalul, e unul destul de imprevizibil…

A doua e o poveste fantasica pt copii si oameni mari, o carte care isi creaza o lume proprie, in care copiii sunt programati, selectati pe baza de inteligenta si transformati in masini, in roboti care sa se joace de-a razboiul interplanetar. Ender, eroul cartii, e un geniu printre genii, vazut ca cel care poate salva planeta de atacul extraterestru iminent. Inca de copil, instruit in arta militara, cu ajutorul unor “jocuri” de razboi, Ender depaseste orice asteptare. Greu ii va fi insa sa distinga realul de virtual si si mai greu, sa fie tinut motivat, departe de orice ganduri ca totusi lumea e putin altfel. Cartea curge, se citeste foarte usor si cred ca nu exista varsta pt cei care o vor indragi.

joculluiender.jpg

Advertisements
Comments
  1. cristirica says:

    Maestre,

    Vad ca ai inceput anul cu chef de citit…spor!…”Jocul lui Ender” e o carte emotionanta…am citit-o cam prin a 12-a sau prin anul I de faculta…editura Nemira, in colectia SF…am plans atunci si m-am minunat cum de am putut plange…o carte care te atinge la suflet cum nu cred ca m-au atins multe alte carti citite…Vezi ca ea are vreo 3 carti continuare: “Vorbitor in numele mortilor”, “Xenocid”…În general Orson Scott Card a scris serii – Ender Wiggin (patru volume), Alvin Maker (şase volume), Cronicile Worthing, Întoarcerea acasă (cinci volume) sau Saga Umbrelor (patru volume).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s