Oras ciudat

Posted: January 20, 2008 in cutia cu cioburi

Cred ca pe zi ce trece Bucurestiul se transforma intr-un oras asemanator Londrei…ceata persista, aproape in fiecare seara felinarele si turturii de gheata contribuie la o atmosfera de film noir, zapada e inca ingramadita pe la colturi, noroi pe strazi principale si pietoni care circula in graba. Un batran de aproximativ 70 de ani cara in spate niste schiuri, masinile faceau coada in spatele lui. Respect.
Azi in benzinarie o fetita innebunita de dulciurile din magazin dar si de refuzul tatalui de a-i cumpara si altceva in afara de bomboanele rafaello, trece la pedeapsa suprema. “Te spun la mama si te gadil !”
Mi-am dorit imens ca Byron sa-mi cante “Lazy” la final de concert, o colega s-a indreptat spre el, cu gandul sa faca o fapta buna, se pare ca nu a ajuns…sau nici nu stiu, telepatia functioneaza…cert e ca Byron a incheiat cu acea piesa. Eram in culmea fericirii.

Imaginile in apa, vazute prin ochelari par ireale…aproape ca si ceata deasupra orasului…

Ajung acasa, iau liftul, apas pe butonul care indica 4, ma duce la 7, apoi apas din nou pe 4, ma duce la 2…mai incerc? apas 7…ma duce la 8, pt ca intre timp l-a chemat cineva…care “ma duce ” pana la 4, iar cand deschide usa, e chiar 4.

Telefonul suna…la celalalt capat nimic, doar ceva infundat, deschid televizorul, Matrix pe ecran…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s