Taxi 2

Posted: January 29, 2008 in taxi

Iarna, zapada, 3 prieteni din Arad veniti in delegatie in Bucuresti…”hai sa ne iei de la hotel Caro, iesim la o poveste”, ma duc, astept in hol, fata de la receptie ma priveste absent, citesc un ziar, chem un taxi imediat ce ii vad venind…apare unul in 5 min, ne ingramadim toti in masina si pe moment suntem blocati.
Interiorul masinii are un decor de iarna, cu blana ca de pe cojocul ciobanului, pe tavan, iar pe bord cat si prin laterale, spate sau chiar prin acea blana, zeci de animalute de plus.
Soferul porneste ca un profesionist, apoi se afunda in strazi pustii si putin ocolitoare dar libere, cat sa scape de trafic, dar ghidandu-se cu mana dreapta. Cu stanga tinea volanul.
Mana indreptata in fata, indica directia in fata, o curba era mai intai gandita din mana, apoi rotile urmau cu supunere directia mainii. Din pacate n-am prins un sens giratoriu. Dar personajul a facut toti banii pana la destinatie, folosindu-si mana la aproximativ orice intersectie sau schimbare de banda. Chiar si oprirea finala si-a comandat-o mai intai manual.
Apoi un salut smecheresc, dupa care doar am vazut cum isi face semn in masina ca poate merge mai departe.
Unde a si mers…pana la prima curba, unde probabil a mai facut o miscare din mana si a iesit din campul nostru vizual.

Advertisements
Comments
  1. chrysallidis says:

    vazand scurtmetrajul ‘Taxi?’ – http://www.cinemagia.ro/movie.php/Taxi?movie_id=22830, m-am gandit ca ti-ar fi placut sa fi scris scenariul ala. imi place tare mult.
    mi-a adus aminte de troienele din ianuarie, una din lunile mele preferate, de zapada, de conversatia avuta cu un taximetrist undeva in drum spre alt drum….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s