O zi la tara

Posted: March 3, 2008 in ce mai vad

Ploua, marunt, mocaneste, strazile sunt pustii, vantul sufla si el din ce in ce mai tare, norii alearga dintr-un colt in celalalt al cerului, oamenii se adapostesc incet incet pe la casele lor sau pe la birtul lui Sandu, la una mica si o carte. Doar cativa imbracati ca de scandal isi fac de lucru pe deal, taie copacii de pe marginea drumului, ca nu cumva sa cada de la o eventuala furtuna pe liniile de inalta tensiune, “ca altfel o sa cada curentul in tot satul”.
Nebunul satului e in varful pomului, leaga cu un cablu metalic, apoi discuta prin semne cu cei de pe tractor care au rolul sa ghideze si in acelasi timp sa indrume sau sa traga copacul in directia dorita.
Alti 5-8 oameni se uita, dau sfaturi, rad, mai fac haz de necaz, dar in general, comenteaza, isi dau cu parerea sau stau pur si simplu pe acolo.
S-au taiat primii copaci, mai sunt trei, o nimica toata…totul se indrepta spre un final udat cu palinca de Bihor si un joc fantastic de carti, la Sandu…dar, poate natura, sau proasta taietura, sau nepriceperea, sau pur si simplu ghinionul a facut ca unul din copaci, sa blocheze intr-o prima faza o drujba in el, apoi cand drujba a fost scoasa sa se incline ajutat si putin de vant, desi tractorul il tragea, spre o cu totul alta directie….mai exact, chiar peste liniile de inalta tensiune.
Nu numai ca am vazut un spectacol ca de artificii, cu lumina in copac si iarba arsa de firele cazute la pamant, dar copacul a cazut si pe stalpul cu transformator, rupandu-l si pe acesta din urma si oprind curentul in tot satul pt o perioada de timp.

Povestea a mai continuat o ora doua, cum a fost posibil, ce s-a intamplat, cine e de vina, pareri, cuvinte grele, inca o gura de palinca, apoi, oamenii invinsi de ploaie si de asteptarile acasa in ziua de duminica, si-au cautat drumul.

Advertisements
Comments
  1. chrysallidis says:

    ai adus si povesti….:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s