Heima

Posted: June 17, 2008 in filme

Heima este un documentar despre intoarcerea acasa. Membrii formatiei Sigur Ros, se intorc, dupa un turneu lung si obositor, in linistita Islanda, unde au ideea de a canta in zone mai putin cunoscute, in saturi pierdute in peisaj, in cate un port parasit, pe langa cateve locuinte, lasate in seama naturii, in cate o sala, pe cate un camp cu munte in spate…in fond, peste tot, cand aveau chef, se opreau si cantau pret de o vreme…Imaginile si muzica merg mana in mana, apar lucruri stranii in peisaj, imagini ce par nepamantene, frumusetea rece, a singuratatii, bucati de stanca, de gheata, cate un ochi de lac….si totul pe un fond muzical care te tine in scaun…Comentariile, protestele impotriva poluarii mediului, faptul ca au vrut sa faca aceasta serie de concerte, fara nici un ban, doar ca sa-si demonstreze dragostea fata de muzica si fata de cei care le sunt aproape….Cred ca in fond, e un documentar despre Islanda, cu peisajele-i de vis si muzica de pe alta lume…o mostra, mai jos

Advertisements
Comments
  1. chrysallidis says:

    muzica lor pare nepamanteana ,pe alocuri, dar e si atat de calda, de aproape. momentul cand au cantat langa statuiile si ruinele acelea…n-am cuvinte…tot incerc sa le gasesc si nu le stiu, doar pielea imi reactioneaza vizibil.
    cat de straniu si frumos, gheata care scoate sunetul ala, hmm, casele parasite si apoi un varf de munte, drumurile care sunt lasate in urma si cele care vin in intampinarea noastra, erau acolo. si noi pentru cateva ore eram tot acolo….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s