Sabotaj

Posted: August 28, 2008 in filme

Zilele trecute am vazut, pe canalul boom indian, unul din cele mai proaste filme vazute vreodata, “Asasinarea primului ministru” era tradus sau indiferent, titlul oricum nu conteaza…pe scurt, desi mi-e greu sa zic ceva despre film, cred ca ar trebui sa-l povestesc la modul simplist in care se desfasura actiunea…avem asa, un erou pozitiv, doctor, imbracat in blugi, putin trecut de 40 de ani, o tipa de care e indragostit, care-i intoarce sentimentele dupa un dans si un duet frumos, o casa construita cu mainile lui, o sora a personajului pe care tot incearca s-o violeze diversi si un grup furios de teroristi care intra in scena dupa ce au batut la usa casei personajului si acesta i-a poftit in casa. Modul in care intra in casa e spectaculos, pe rand, prezentati de mai marele teroristilor, temutul…., intr-o sucesiune de cadre care se repeta doar ca sa amplifice tensiunea.

Eroul insa nu are teama, se cearta cu personajul negativ si in acelasi timp isi salveaza sora de la cate un viol, ca si facut….prima replica a teroristului este una in care spune, am venit sa-l ucidem pe prim ministru dar acum o sa te ucidem pe tine…e clar ca nu-l omoara pt ca eroul are o replica de zile mari, gen, ” eu am muncit ca sa ajung aici, in civilizatie” care se pare ca are un efect asupra teroristilor…in fine, in final e clar ca dejoaca planurile teroristilor si-l salveaza pe prim ministru…

Oricum, pornind de la acest film, care pe mine m-a distrat copios, m-am gandit cum ar arata filmele de duzina, filmele marca Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc, Dan Pita si multi altii, chiar iesind din sfera Romaniei, daca cineva ar mai adauga sau ar mai scoate ceva…

De exemplu, la scena cu “Un fleac, m-au ciuruit” as adauga un personaj care sa il intrebe pe Sergiu, bine bine, dar cat e ceasul ? La care as incerca sa-l fac pe Sergiu sa ii spuna cu aproape un ultim efort, “e fix 2, bai” sa ceara un ultim pahar cu apa, iar noul personaj sa mai adune o replica intreband, plata sau minerala? figura lui sergiu, innebunita, cand noul personaj ar pune si un casetofon la care Copilul Minune sa o baga pe aia cu oooooooooooooooofffff viaaaaaaaaaata mea…sau…

Cum ar fi ca la o masa intr-un han,Buza de iepure si Margelatu sa se certe, printre impuscaturi, pe tema unui 11 metri neacordat la meciul de fotbal Dinamo-Steaua !

Exemplele sunt multe, probabil ca o sa ma mai distrez postand cateva…motivatia pe care o am, incercand sa explic si titlul, este de a nu lua in tragic filmele proaste, mai degraba incercand un fel de haz de necaz, tipic balcanic, sunt tot ale noastre, altfel spus…dar poate ca transformate, sa aiba un aer mai proaspat si o mai mare deschidere. Americanii parodiaza o serie de filme si au succes de casa, la noi , o parodie dupa cateva filme “celebre” cred ca ar fi chiar un film bun in acelasi timp in care succesul la public ar fi la randu-i garantat.

Advertisements
Comments
 1. chrysallidis says:

  m-am amuzat citind 🙂
  si daca te-ai opri doar la filmele ‘marelui’ sergiu nicolaescu si ar iesi un colaj de zile mari.

 2. chrysallidis says:

  ps. deunazi ma gandeam sa scriu despre filmele proaste de le-am vazut la anonimul, doar ca starea mi s-ar fi schimbat drastic si m-as fi enervat prea tare. pentru ca exista bani care trebuie tocati, indiferent daca ai ceva de spus sau nu, intotdeauna vor rula si filme proaste, care ne vor toca si noua nervii, asta in caz ca alegem sa le vedem.
  un exemplu de scurt metraj de mare angajament: “filmele mele nenascute”, mici mari regizori chinuiti de un demon al creatiei (sau poate n-am priceput eu aluziile)
  o parodie ar fi de succes, ca doar traim in lumea in care traim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s