Berlin Noir-Toporasi de martie

Posted: November 26, 2008 in carti

 

berlinnoiritoporasidemartieCând am început sa citesc, copil fiind,  aveam o atractie pentru cartile politiste. S-a mai pierdut din aceasta atractie, dar undeva, aproape in fiecare an, ma intorceam la “ prima dragoste”. Anul acesta am inceput cu primul volum din seria “Berlin Noir” intitulat “Toporasi de martie”, scris de Philip Kerr.

Romanul te poarta printr-un Berlin al anilor ’30, cand national socialistii isi construiau intrarea in istorie prin violenta si coruptie, pe urmele cazului din ce in ce mai complicat al detectivului particular Bernhard Gunther.

Intriga romanului, departe de a fi una puerile si previzibila, te duce cu gandul la jocul de  puzzle, detii aproape toate piesele, dar e greu sa le potrivesti…mai mult, totul se complica pe masura ce avansezi in carte, avem,  urmariri, impuscaturi, femei frumoase, umor negru, umbre, trepte, scari, case care ard, documente, mister, induceri in eroare, confuzii, piste false si cam tot ce ar mai trebui cat sa te tina in priza. Perfect pt o dupa amiaza de duminica in care ploaia se transforma in lapovita si nu-ti prea vine sa iesi din casa.

Advertisements
Comments
  1. wikilife says:

    O carte cu adevarat captivanta. Am comentat-o si eu aici: http://wikilife.wordpress.com/2009/04/03/berlin-noir-i-toporasi-de-martie/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s