Human Zoo

Posted: April 5, 2009 in filme, filme care nu apar in cinematografele din Romania

dsc_01481

Unul din filmele care au incantat Berlinul in februarie in cadrul festivalului de film, sectiunea Panorama, este Human Zoo. Povestea filmului merge pe doua planuri, unul ce tine de timpul real, vorbeste despre greutatile unei albaneze musulmane din Kosovo de a se adapta intr-un oras francez , altul, se duce in trecut, cand in timpul razboiului dintre albanezi si sarbi din regiune, a reusit sa scape ca prin urechile acului din orasul ajuns la discretia soldatilor sarbi. Culmea, ajutorul vine de la un soldat sarb ce nu prea credea in razboi si care in momentul respectiv va dezerta si va fugi impreuna cu ea in Belgrad. Tot pe doua planuri sunt povestile de dragoste din film, in cel real, in Marsilia, se indragosteste de un american care a pornit sa vada lumea si indraznet si fara complexe, o cucereste pe frumoasa albaneza prin deschiderea lui, din trecut, soldatul cu care a fugit din Kosovo, cu care intr-un timp erau ca Bonnie si Clyde, ii bantuie inca amintirile.

Filmul alterneaza momentele poetice cu cele pline de actiune, actorii sarbi aduc sarea si piperul fara de care acest film ar fi fost doar unul normal, dar care nu ramanea in atentia cuiva.

Doua amanunte interesante spuse chiar de regizoare, unul cum ca si-a pus toate economiile in filmul acesta, vanzand tot a ajuns sa doarma in sufrageria parintilor pe canapea si altul, ca numele lui Luc Besson a aparut in dreptul producatorului dupa ce s-a aflat ca filmul a fost selectat sa deschida competitia Panorama la Berlin, contributia lui insa ar fi nula,motiv pentru care ar vrea sa-l scoata .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s