Beirut

Posted: August 19, 2009 in berlin, ce mai aud, ce mai vad

DSC_08901

DSC_02881

Coborat din metrou, am trecut un pod peste calea ferata. Oamenii erau colorati inca de pe pod si cu clasica bere in mana. La intrare multi isi incercau norocul printre speculanti sau cei care nu au mai putut sa vina. Coada, oricum. O bere inainte de intrare pe un fel de ponton, dar fara apa in jur, apoi incet spre sala, ordonat, organizare perfecta, in 5 minute intri, chiar daca coada iti pare mare si unica. In sala formatia de deschidere aminteste putin de Phoenix intr-o maniera mai moderna. Doar instrumental, dar plini de instrumente ciudate. Au placut. Asa, chiar la prima auditie, n-am avut piesa sa zic ca nu-mi place. O sa-i caut, deocamdata nu stiu decat ca sunt din Noua Zeelanda.

30 de minute a durat pregatirea scenei. Apoi la 10 fix, Beirut au intrat in scena super lejer. 6 oameni, Zach Condon, singurul cunoscut mie, liderul si totodata cel care sta in spatele acestui proiect muzical, vocal, la trompeta si folosing din cand in cand o chitara mica, un basist-contrabasist, un baterist, un acordeonist si inca doi la instrumente de suflat. Simplu. Dar cand cei 6 “si-au dat drumul”, pareau 20. Publicul a gustat imediat, a intrat in miscare si asa a ramas pana in final. Privirile oamenilor spuneau tot, traiau aceasta muzica cu influenta balcanica si folk, sareau, se bucurau, erau melancolici si mai mereu fredonau.

Condon e un fel de Fuego upgradat la nivelul la care, din pacate, cantaretul nostru n-o sa ajunga niciodata. A venit cu febra la concert si foarte racit, dar in afara de faptul ca a tot stranutat si tusit de cateva ori, nu a lasat sa se vada, decat poate in final, cand toata lumea ar mai fi asteptat sa cante .

Concertul a durat o ora si 20 de minute, putin, dar cumva a fost exact suficientul acela ca sa-ti aminteasca de el si de faptul ca ai sa vrei sa-l vezi mereu. La iesire, pe acelasi pod, doua fete dansau desculte in ritmuri de chitara incercand sa-si faca bani de inca o bere. Iar cei de pe pod, cred ca le-au dat chiar de doua.

Advertisements
Comments
  1. chrysallidis says:

    🙂 imi plac si mie…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s