Coduri

Posted: December 14, 2009 in filme, povesti de cateva minute, Uncategorized

Noapte. Strada luminata de felinare. Un individ cu gulerul de la haina tras si palarie isi aprinde o tigara. O masina parca prelingandu-se, intra pe strada. Ajunge in dreptul individului cu guler ridicat si opreste. Geamul masinii coboara. O mana iese pe geam…individul stinge tigara, se apleaca, isi scoate palaria. “Scorul e egal. Urmeaza returul”, zice. In acelasi moment un plic i se intinde. Apoi geamul se inchide, masina se pierde in noapte. Individul formeaza un numar de telefon.

” Jucam returul cu portile inchise ! ”

La colt urca in primul taxi si comanda sa fie dus la metrou. Coboara din masina si apoi scarile de la metrou. Urca insa la o alta iesire si ia autobuzul. Coboara dupa doua statii, ia autobuzul in sens invers si coboara dupa o statie, se uita in stanga, se uita in dreapta…isi consulta ceasul. Formeaza un alt numar.

“Sunt la matusa Dorina. Ajung la 10, e bine?

“Salutari matusii. 10 e perfect”

In fata lui sunt 2 blocuri separate de un fel de coridor ce duce in spatele lor. Intra acolo, ajunge in spatele blocurilor, deschide usa blocului din dreapta, apoi urca pana la etajul 2. Cheama liftul si urca pana la 7. Coboara doua etaje. La 5, usa de langa lift e deschisa.

Intra, ajunge in bucatarie, deschide frigiderul. Deschide una din cutiile de margarina si pune plicul in interior, lasandu-l sa ia o forma cilindrica. Inchide usa frigiderului si se apropie de masa. Un exemplar dintr-un ziar de ieri e deschis la pagina 3. Citeste un paragraf. Apoi lasa ziarul la pagina 5. Trage usa dupa el, coboara la 4 si cheama liftul. Se da jos din lift la etajul 2. Apoi coboara din nou scarile si iese din cladire.

Suna din nou. “Bratul Sulina a fost bandajat !”

As putea continua la nesfarsit. Poate ca mai bine ar fi sa incercati un Jarmusch. Ultimul ar fi indicat. Nu am inteles mare lucru. Sigur insa, modul lui de a spune povestea e mult mai original. Muzica e misto, cumva si personajele.  E Jarmusch in fond. Incercati. Asta-i trailerul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s