Cu ochii pe geam

Posted: November 19, 2010 in 365, berlin, cutia cu cioburi, povesti de cateva minute

Ca intr-un vis, miscarile sunt undeva in reluare, pare neclar dar in acelasi timp se misca intr-un fel, lipsa de logica e tot pe acolo, imaginatia insa alearga, alaturi de tine, calatorule…

Ce simplu poate fi totul, fara cuvinte, fara atingeri, fara tigari, fara ganduri negre, vise regasite sau iar pierdute, fara decor, fara un semn lasat in urma, fara sa te gandesti prea mult, firesc intalnind un alt firesc, ca si cum ai fi in tren, intr-un compartiment populat si retragandu-te in coltul tau, ai reusi sa te rupi de orice si singurul mod de a comunica ar fi tocmai prin intermediul altui lucru. Privind acelasi lucru ar fi ca si cum distanta s-ar reduce enorm, muscand din mar, vazand cate o imagine, poate ca e bine sa te pierzi…cu ochii pe geam, lasand doar un putin luminile sa te fure, cat timp trenul alearga. Intuneric in tren, doar geamul e luminat intr-un fel si in fata lui imaginile se misca. Din cand in cand apar cateva luminite, mai cate o cladire in care oamenii inca nu s-au bagat in pat, mai cate un loc luminat de luna, un felinar, o semnalizare de bariera, ochii vreunui animal, umbre, joc al imaginatiei si totul fuge.  Te-as lua de mana si chiar o fac de fiecare data cand inchid ochii sau cand drogul luminii ma ameteste atat de puternic, e acea senzatie de drum, de totul posibil, de somn iepuresc, intre vis si realitate, de trezit din cand in cand, de alta locatie, alta imagine, alta lumina, nor, alte imagini din ceata, alte umbre….

Ca intr-un facut totusi, ma trezesc de fiecare data cand ajung in orasul natal. Oricat de tarziu e, chiar daca nu trebuie sa ma dau jos din tren si ca si cum mi-ar sopti cineva sa-l salut, cu tot cu al lui munte si eu fac exact asa, apoi adorm cu ochii in aceleasi lumini care poate ajung si la tine.

 

Advertisements
Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s