Defect

Posted: April 1, 2011 in berlin, ce mai aud, cutia cu cioburi

Primesc cadou un sistem de racire pentru laptop. Se potriveste pentru mai multe modele, mult timp ezit sa-l folosesc dar intr-o zi simtind parca ca laptopul imi este prea incins, decid ca a venit momentul. Despachetez, pare simplu de instalat, un cablu usb si la celalalt capat o mufa. Exista o singura intrare in dispozitiv si zic asta-i…dar din pacate nu se leaga. Ma uit atent, lipseste ceva, e evident ca am un cablu care nu poate intra nici unde pentru ca de partea cealalta nu are in ce sa se tina. Prin urmare, decor de sistem de racire, negru si chinezesc. Manhattan !!!

Coada la supermarket, aleg un rand din stanga, pare mai scurt si pare sa mearga mai rapid, ma intreaba cineva daca poate sa ia un pachet de tutun din fata mea, accept, ceilalti ma privesc urat dar nu conteaza…omul alege tutunul, dar nu i se potriveste cardul, scoate un alt card, nu merge nici ala, al treilea card i se blocheaza in sistem dupa ce a reusit sa faca plata. Omul primeste tutunul dar isi asteapta cardul. Mai mult, la acea casa nu mai poti face cumparaturi decat cu bani cash. Prin urmare, trec in alta coada, sunt condus in ea de cateva priviri mustratoare.

Un prieten si-a cumparat o bicicleta faina. Pentru ca e roman si stie cum sta treaba cu hotii de biciclete si-a adaptat un lant gros, de taiat doar cu flexul, vorba lui. In plus pentru siguranta, si-a facut o a doua cheie pentru lant, in Romania, ca doar e mai ieftin. In fond trebuie sa ai o iesire de siguranta in cazul in care pierzi una din ele. A pierdut originalul. Clar. Dar avea rezerva.  Prin urmare felicitandu-se de inspiratie se indrepta  cu noua cheie in mana, intr-o dimineata racoroasa a unei luni trecute, spre bicicleta legata in fata casei. A bagat cheie si acolo a ramas. Pentru ca s-a rupt, material prost, lacat inghetat…nimeni nu stie, cert e ca la ceva timp cauta un flex sa-si “fure” propria bicicleta 🙂

O prietena a pierdut un proces desi avocatul ii garantase ca o sa fie mai mult ca sigur in castig de cauza. Acum e in dubiu, ar incerca din nou dar o costa o gramada si daca pierde din nou procesul mai pierde si o suma mare de bani. A vrut insa sa-si vada dosarul si incercand sa dea de el i s-a spus simplu ca nu se stie unde e. S-a ratacit.

Pe masura ce inaintezi in varsta ai senzatia clara de exemplar defect, te accidentezi mai rau la diverse jocuri, prin casa, sau chiar pe strada, ai suruburi in degete, in dinti, la solduri sau genunchi, urci scarile mai greu, visezi mai putin si pare ca ti-e frig deja cum temperaturile coboara putin. Cand ma uitam la tata in trecut, invelit cu cate o patura sa-i acopere spatele nu-mi prea venea sa cred, acum nu sunt la faza aia, dar merg in geaca si pullover cand cei de varsta mea de atunci, sunt doar in pullover si tricou. Si mai si zambesc. Iar de racit tot eu racesc, nu stiu cum si parca tot la 3 saptamani.

Advertisements
Comments
  1. Ioana says:

    Hei, de abia acum te-ai apucat sa folosesti sistemul ala de racire? Poate s-au mai pierdut piese pe drum, la cat a calatorit… 🙂

  2. anna says:

    Ce tare!e super!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s